vakken dans

promofilmpje  dansafdeling

Creërend danser

In de optie creërende danser starten we zoals in elke dansles met een opwarming gebaseerd op de klassieke danstechniek. Een thema/opdracht voor een choreografie wordt met de leerlingen besproken en vastgelegd. Samen met de leerkracht participeren de leerlingen actief mee in het creatieproces van de choreografie. Je bent afgestudeerd aan de afdeling dans van het Conservatorium (of elders)? Je voelt nog altijd dezelfde passie voor dans en wil graag verder dansen onder hoogstaande professionele begeleiding? Dan is deze cursus iets voor jou.

Dansatelier

In het dansatelier leer je de basistechnieken en -houdingen van het klassieke ballet.  Deze vaardigheden worden verwerkt in dansante combinaties en choreografieën, die  regelmatig uitgevoerd worden op toonmomenten voor het grote publiek.

Dansinitiatie

In deze lessen ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. We werken vanuit grote bewegingscontrasten. Zo stimuleren we de fijne motoriek en het lichaamsbesef. De lessen worden op een speelse en fantasierijke manier ingevuld, om het dansplezier voor de latere lessen klassieke dans aan te wakkeren.

Hedendaagse dans

Bij hedendaagse dans worden emoties als uitgangsvorm gebruikt. Natuurlijke bewegingen vormen de basis; rollen, vallen, springen …. Bij hedendaagse dans zijn expressie en improvisatie net zo belangrijk als techniek en plezier. Deze bewegingen werken bevrijdend, ontspannend en 'aardend'.

Jazzdans

De leerlingen uit het derde en vierde jaar dansatelier kunnen naast klassieke dans ook nog 1u per week jazzdans volgen. Voor leerlingen die vanaf de derde graad bijkomend het vak jazzdans willen volgen, is dit een mooie voorbereiding! Omdat je jazzdans officieel pas kan volgen vanaf de derde graad, vraagt het Conservatorium hiervoor extra inschrijvingsgeld.

Klassieke dans

Streef je naar elegantie, lichtheid, lenigheid en dit alles in krachtig evenwicht? Dan is klassieke dans je ding!  Deze oudste danstechniek is uniek en universeel. Overal ter wereld kent men dezelfde basis, dezelfde Franse termen voor deze stijlvolle bewegingsvorm.  Plié, relevé, cambré…  Klassieke dans is niet passé!

Pointes & variaties

Heb je een scherpe conditie en bezit je een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen? Dan zijn deze lessen geknipt voor jou. Het is spectaculair! Je danst lyrisch en zwevend, verfijnd en elegant. Je leert bovendien het repertoire uit de talrijke beroemde balletten. De pointelessen kan je enkel volgen in combinatie met klassieke dans.

Spaanse dans

Deze Spaanse dansvorm heeft een dwingend ritme en laat zich leiden door uitbundige muzikale versieringen. In deze temperamentvolle lessen werken we aan de techniek van de voeten, het gebruik van de armen en handen, het dragen van het lichaam, het handklappen en de passen. De hoge hakken en de wijde rok maken het compleet.