_brx8167_koenbroos.jpg

vakken dans

Choreografie en Compositie

Is een enorm leuke dansstijl. Het is een mix van vele stijlen zoals klassiek, modern, streetdance, showdance…  en dit op swingende moderne muziek.

 

Dansinitiatie

In deze lessen ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. We werken vanuit grote bewegingscontrasten. Zo stimuleren we de fijne motoriek en het lichaamsbesef. De lessen worden op een speelse en fantasierijke manier ingevuld, om het dansplezier voor de latere lessen klassieke dans aan te wakkeren.

 

Flamenco

Deze Spaanse dansvorm heeft een dwingend ritme en laat zich leiden door uitbundige muzikale versieringen. In deze temperamentvolle lessen werken we aan de techniek van de voeten, het gebruik van de armen en handen, het dragen van het lichaam, het handklappen en de passen. De hoge hakken en de wijde rok maken het compleet.

 

Hedendaagse dans

Bij hedendaagse dans worden emoties als uitgangsvorm gebruikt. Natuurlijke bewegingen vormen de basis; rollen, vallen, springen …. Bij hedendaagse dans zijn expressie en improvisatie net zo belangrijk als techniek en plezier. Deze bewegingen werken bevrijdend, ontspannend en 'aardend'.

 

Jazzdans

De leerlingen Algemene Artistieke Bewegingsleer L5 en L6 kunnen naast klassieke dans ook nog 1u per week jazzdans volgen. Voor leerlingen die vanaf de middelbare graad bijkomend de optie hedendaagse dans willen volgen, is dit een mooie voorbereiding! Omdat je jazzdans officieel pas kan volgen vanaf de middelbare graad, vraagt het Conservatorium hiervoor extra inschrijvingsgeld.

 

Klassieke dans

Streef je naar elegantie, lichtheid, lenigheid en dit alles in krachtig evenwicht? Dan is klassieke dans je ding!  Deze oudste danstechniek is uniek en universeel. Overal ter wereld kent men dezelfde basis, dezelfde Franse termen voor deze stijlvolle bewegingsvorm.  Plié, relevé, cambré…  Klassieke dans is niet passé!

 

Klassieke dans afgestudeerden

Je bent afgestudeerd aan de afdeling dans van het Conservatorium (of elders)? Je voelt nog altijd dezelfde passie voor dans en wil graag verder dansen onder hoogstaande professionele begeleiding? Dan is deze cursus iets voor jou. De lessen vinden plaats in onze balletstudio's op vrijdagavond van 19u30 tot 21u en worden gegeven door Clarissa Wedding-Jennes. Je kan ook deelnemen aan de diverse dansvoorstellingen van het Conservatorium.

 

Pointes en klassieke variaties

Heb je een scherpe conditie en bezit je een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen? Dan zijn deze lessen geknipt voor jou. Het is spectaculair! Je danst lyrisch en zwevend, verfijnd en elegant. Je leert bovendien het repertoire uit de talrijke beroemde balletten. De pointe-lessen kan je enkel volgen in combinatie met klassieke dans. Er zijn verschillende lesdagen en niveaugroepen, en er zijn ook lessen aan voor afgestudeerde leerlingen.