branding-mo365-school.jpg

Stemmen voor Vrede

Meer dan 200 leerlingen van het Mechelse basisonderwijs en het Stedelijk Conservatorium Mechelen toveren op 19 december de Sint-Romboutskathedraal om tot een stukje hemel op aarde. Zij verheffen samen met het Lerarenensemble van het Conservatorium en dirigent Tom Van den Eynde hun stemmen voor het meest kostbare goed op aarde: vrede. Samen zingen helpt ons om de medemens beter te begrijpen. Enkel wie naar de andere luistert, kan immers muziek maken.

Geniet voor en na het concert van glühwein en zoetigheden en geef zo een duwtje in de rug aan de Mechelse vzw Collectief Kanaga. Deze vzw zet sinds 2007 haar schouders onder ontwikkelingsprojecten in Mali. En organiseert daarvoor sociaal-artistieke-educatieve projecten in België. Dat gebeurt vanuit een humanistische drijfveer. Vanuit het geloof dat ieder mens recht heeft op een menswaardig bestaan. Los van zijn – en onze – politieke of religieuze opvattingen.
Stemmen voor Vrede staat ook dit jaar onder de auspiciën van Dr. Mohamed ElBaradei, drager van de Nobelprijs voor de vrede. Hij wil daarmee de leerlingen en de stad Mechelen een hart onder de riem steken. Mechelen houdt je niet enkel warm, maar streeft naar een verdraagzame en open samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

 

Meer info en tickets